10.8.2020
Kemin perusopetuksen koronaohjeistus 12.8.2020 alkaen oppilaille ja vanhemmille
- Sairaana tai oireilevana ei pidä tulla kouluun vaan otetaan yhteys koronavirusneuvontapuhelimeen numeroon 040 825 1072.
- Koulun henkilökunta ja huoltajat ohjaavat oppilaita päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin.
- Koulupäivän aikana minimoidaan lähi- ja oppilasryhmien välisiä kontakteja tila-, välitunti- ja ruokailujärjestelyillä.
- Vanhempia informoidaan ja tapaamisissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä. Lähitapaamisissa otetaan huomioon hygieniaohjeet.
- Vanhempainiltoja voidaan tarvittaessa järjestää ulkotiloissa tai etäyhteyksiä hyödyntäen.
- Muiden kuin oppilaiden ja koulun henkilökunnan oleskelua koulun alueella tulee välttää.
- Jos olet vieraillut Suomen luokittelemassa riskimaassa, on suositeltavaa olla kaksi viikkoa omaehtoisessa karanteenissa. Esimerkiksi Ruotsi luokitellaan riskimaaksi koronaviruksen suhteen. Huomioithan, että riskimaiden luokitus voi muuttua päivittäin.
- Muistathan, että vain terveenä voit tulla kouluun!
Opetusjärjestelyitä
- Opetus järjestetään lähiopetuksena. Lähiopetuksessa noudatetaan normaalia lainsäädäntöä.
- Vuosiluokilla 1–6 opetus pyritään järjestämään pääosin saman luokanopettajan johdolla.
- Vuosiluokilla 7–9 ja eri luokkien yhteisillä tunneilla pyritään hygieniaohjeilla, tilaväljyydellä ja siivouksella vähentämään tartuntariskiä.
- Opetuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan lähistöllä olevia ulkotiloja sekä luontoympäristöjä.
- Koulukuljetuksissa noudatetaan THL:n ohjeistusta.
- Kouluissa ei järjestetä koko koulun yhteisiä tilaisuuksia.
- Opetushallitus on laatinut ohjeet opetukseen osallistumisesta ja poissaoloista. Linkki ohjeisiin.
- Lomamatkojen osalta noudatamme hallituksen ohjeistusta.
Emme myönnä ulkomaan lomamatkoille poissaololupaa.
Ruokailu
- Kädet pestään huolellisesti saippualla ennen ruokailua.
- Ruokailulinjaston alusta löytyy käsidesi.
- Ruokailuaikoja porrastetaan ja panostetaan tilaväljyyteen ruokailutilanteessa.
- Hygieniaa tehostetaan ruuanvalmistuksen ja -jakelun sekä syömisen aikana.