Iltapäivätoiminta
Iltapäiväkerhon toiminta-ajatuksena on tarjota lapsille rauhallinen, turvallinen ja virikkeellinen paikka iltapäivän viettoon koulun jälkeen.
1.–2. luokkien oppilaiden sekä erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden iltapäivätoiminta on koulun järjestämää toimintaa. Päivittäin toimintaa järjestetään kello 12.15–16.15 ja siinä noudatetaan koulun laatimaa toimintasuunnitelmaa.
Iltapäiväkerhon toiminta on lapsilähtöistä, ja se sisältää sopivassa suhteessa sekä rauhallista että aktiivista toimintaa. Toiminnan ohjaajina toimivat koulunkäynnin ohjaajat.
Toiminnan tavoitteena on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä ja lasten normaalia kehitystä tukevassa kasvuympäristössä sekä edistää lasten hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä.
Iltapäivätoimintaan haetaan sähköisellä lomakkeella Wilmassa (selainversio) kohdasta Hakemukset ja päätökset > Hakemus iltapäivätoimintaan.
Iltapäivätoiminnan asiakasmaksut
Iltapäivätoiminnan maksu on 120 euroa/kk ja enintään 10 pv kuukaudessa osallistuvan maksu on 60 €/kk. Kuukausimaksu pitää sisällään toiminnan, tapaturmavakuutuksen toiminta-aikana sekä iltapäivällä tarjottavan välipalan.
Maksu peritään jokaiselta sellaiselta kuukaudelta, jona lapsi osallistuu iltapäivätoimintaan. Maksu peritään koko kuukaudelta, mikäli lapsi on läsnä iltapäivätoiminnassa yhtenäkin päivänä kuukaudessa. Poissaolo tulee ilmoittaa etukäteen, muutoin peritään aina täysi kuukausimaksu.
Jos lapsi osallistuu iltapäivätoimintaan enintään 10 päivänä kuukaudessa, peritään vain puolet maksusta.
Maksusta peritään vain puolet myös silloin, kun lapsi ei sairautensa vuoksi voi kalenterikuukauden aikana osallistua iltapäivätoimintaan yli 10 päivänä. Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä.
Jos lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta.
Iltapäivätoiminnan maksuvapautus myönnetään anomuksen perusteella, mikäli huoltaja saa toimeentulotukea. Maksuvapautusta haetaan hyvinvointitoimialan taloussuunnittelijalta Sari Perkkiöltä sähköpostilla sari.perkkio@kemi.fi. Sähköpostiin tulee liittää päätös toimeentulotuesta.
Maksu korjataan seuraavan kuukauden alusta lukien, takautuvasti maksuja ei korjata.
Laskutus tapahtuu kuukausittain jälkikäteen. Laskut erääntyvät maksettavaksi seuraavassa kuussa. Maksun periminen alkaa siitä päivästä, jolloin lapsi on ensimmäisen kerran mukana toiminnassa ja päättyy kuukauden kuluttua siitä, kun paikka sanotaan irti.
Mikäli perhe tekee sopimuksen 10 toimintapäivästä kuukaudessa, on sopimus voimassa vähintään lukukauden kerrallaan. Lapsen läsnäolopäivät voivat ylittyä kerran lukuvuoden aikana, jolloin sopimusta ei vielä uusita. Mikäli ylitys toistuu, muuttuu sopimus koko kuukauden sopimukseksi ja tällöin peritään koko kuukausimaksu.
Erityishuoltona järjestetystä aamu- ja iltapäivähoidosta vastaa Lapin hyvinvointialue.
Iltapäivätoiminnasta irtisanominen on tehtävä kirjallisesti ja toimitettava koulusihteerille. Irtisanominen astuu voimaan seuraavan kuukauden alusta.