Kivikon koulu sijaitsee keskellä Kivikon asuinaluetta.

Oppilaamme asuvat pääasiassa Tervaharjulla, Heikosessa, Nauskassa, Ristikankaalla ja Kivikolla. Koulussamme on luokka-asteet ensimmäisestä viidenteen luokkaan. Tänä lukuvuonna koulussamme on noin 250 oppilasta. Koulullamme työskentelee 11 luokanopettajaa, kaksi erityisopettajaa, englannin- ja saksan kielten opettaja, tuntiopettaja sekä neljä koulunkäynninohjaajaa.

Kivikon koulussa tavoitteena on kannustava ja vahvuuksia painottava toimintakulttuuri. Tämä ajatus pohjaa positiiviseen psykologiaan ja pedagogiikkaan. Kivikon koulussa on tavoitteena luoda turvallinen ja suvaitsevainen ilmapiiri asettamalla yhdessä oppilaiden kanssa hyvän käytöksen ja tuloksellisen koulutyön edellyttämät rajat. Oppilas voi kokea opettajan ja koko kouluyhteisön luottamusta, tasa-arvoista ja oikeudenmukaista kohtelua ja positiivista kannustusta saaden näin vahvistusta itsetunnolleen. Hyvä itsetunto ja myönteinen ilmapiiri ovat myös hyvien oppimistulosten perusta. Oppilas ottaa vastuuta itsestään ja omasta oppimisestaan opettajan ja koko kouluyhteisön tukemana. Oppilasta tuetaan toimimaan itsenäisesti ja oma-aloitteisesti. Opetus ja oppiminen on usein oppiainerajoja rikkovaa ja tutkivaa. 

Unesco - logo

Kivikon koulu on osa maailmanlaajuista UNESCO -kouluverkostoa. Unesco-koulujen tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää kehitystä ja laadukasta koulutusta. Kivikon koulu on mukana pohjoissuomalaisessa POLARIS/UNESCO-verkostossa jossa on yhteisprojekteja ja tapaamisia ympäri vuoden. Vapaaehtoiset 3.-5. -luokkalaiset Unesco-oppilaat toteuttavat lukuvuoden mittaan tapahtumia ja päivänavauksia valitsemistaan YK:n teemoista. Unescon myötä myös kansainvälisyys ja kielimyönteinen kasvatus on tärkeä osa Kivikon koulun arkea. 

Kivikon koululla on aktiivinen opettajista koostuva kansainvälisyystiimi, joka tiedottaa ja koordinoi ajankohtaisissa kansainvälisissä asioissa. Kansainvälisyystiimin ansiosta koulumme on ollut mukana monissa kansainvälisissä hankkeissa, ja tänä lukuvuonna tiimin ansiosta toteutuu opettajien ammatilliseen kehitykseen keskittyvä Erasmus+ KA1-liikkuvuushanke D.A.R.E. = Digitalization, Arts, Roots & Equality. Hankkeen myötä 12 koulumme opettajaa pääsee toteuttamaan job shadowing -jaksoja Kreikkaan, Espanjaan, Puolaan ja Bulgariaan. Tämän lisäksi kuluvan lukuvuoden tärkein kansainvälisyyteen liittyvä tavoitteemme on akkreditoinnin eli kansainvälisyystoiminnan laatuvarmennuksen hakeminen koulullemme.

Kansainvälisyystoiminnassa myös vastaanotamme kansainvälisiä vieraita, samoin kuin esimerkiksi kotoutumiskoulutuksessa olevia opiskelijoita. Kivikolla on myös Espanjan Baskimaassa yhteistyökoulu, jonka kanssa on muun muassa kirjeenvaihtoa lukuvuoden aikana.   

Maailmankansalaisiksi kasvamisen lisäksi koulullamme on vahva panostus lukemiseen ja lukukulttuuriin kasvattamiseen. Koulumme kieli- ja kulttuurikasvatuksen kehittäjäopettaja ideoi yhdessä muun henkilökunnan kanssa tapahtumia lukemisen lisäämiseksi. Lukemiseen panostaminen näkyy myös yhteistyönä Meri-Lapin Karvakaverit ry:n kanssa. Kerran kuukaudessa koulullamme vierailee lukukoira, jolle 1.-5. luokkien oppilaat saavat käydä lukemassa. Lisäksi syksyllä on käynnistetty lukuvälkkä kerran viikossa. 

Kodin ja koulun välistä yhteistyötä ylläpitää Kivikon aktiivinen vanhempainyhdistys. Yhdistys tukee koulun toimintaa muun muassa hankkimalla oppilaille askartelu- ja liikuntavälineitä sekä tukemalla taloudellisesti opintoretkiä. Yhdistys jakaa myös lukuvuoden lopussa oppilaille stipendejä. Tämän vuoden tavoitteena on kehittää välituntitoimintaa toteuttamalla välituntilainaamo sekä pihan toiminnallisuuden lisääminen yhdessä oppilaskunnan kanssa.

Kivikon koulun Koti-ja koulu-yhdistyksen puheenjohtaja on Tarja Björkberg puhelin 0400 323349 ja opettajajäsen on Elina Henttinen puhelin 040 6717050